logo

за нас галерия информация за пациенти профил на пациента екип контакти


МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ

 

ПЕРИТОНАЛНА ДИАЛИЗА

 

ДИАЛИЗА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

 

ПРИ ПРОБЛЕМИ С ПЕРИТОНАЛНА ДИАЛИЗА

 

 

 

 

 

 

 

 

Телефон за

информация

02 /491 68 74

 

 

 

 

 

 

грижата за вас

е приоритет за нас!

Информация за пациенти

Изисканата и приятна обстановка осигурява на пациентите комфорт и спокойствие. В центъра има безжичен интернет, който се ползва от пациентите. На всеки е осигурен индивидуален достъп до телевизионни предавания .

Приемат се пациенти с:

• ХБН, при които предстои започване на диализно лечение,• пациенти започнали диализно лечение, желаещи да се диализират в „Диализен център-ДИАЛМЕД”,
• пациенти на други диализни центрове в страната, посещаващи София по различни причини, след предварителна уговорка за датите и смените(т.нар. „временно диализирани амбулаторно болни”).
• Пациенти от страни членки на ЕС, притежаващи Европейска здравноосигурителна карта
• Пациенти, жители на други държави.

След постъпване в Диализен център-Диалмед на всеки пациент се изготвя досие, в което се отбелязват всички промени в клиничното състояние, лечението и изследванията.

В диализния център съществува и кабинет, в който се осъществяват консултации на болни с бъбречна недостатъчност с оглед предстоящото диализно лечение , предоставя се правото на избор – хемодиализа или перитонеална диализа, назначават им се изследвания, коментират се диетата и режима.

От нашите специалисти се организира конструирането на траен съдов достъп или поставянето на перитонеален катетър.

При всяка диализна процедура пациентите се преглеждат от лекар, отчита се теглото на всеки един и се определя диализната доза, необходимата ултрафилтрация и другите параметри на хемодиализната процедура.

Изследванията на всички пациенти се правят по определена схема, според нуждите на всеки, и според изискванията на нормативните документи за диализно лечение. Правят се подробни хематологични, биохимични, микробиологични и вирусологични изследвания. Резултатите от изследванията се коментират от специалистите и биват обсъждани с болния. Всички изследвания са съобразени с Европейските стандарти, Медицински стандарт за диализно лечение и изискванията на НЗОК.

Когато се налага, лечението на пациента се актуализира. При нужда се прави ЕКГ. По преценка на лекар могат да бъдат направени и допълнителни изследвания.

Разтворите за перитонеална диализа се доставят по домовете на пациентите безплатно. Правят се и патронажни посещения в дома на пациента от медицинска сестра и/или лекар.

Разполагаме с висококвалифицирани специалисти с дългогодишен опит в областта на диализното лечение, които прецизират индикациите за започване на бъбречно заместителна терапия (хемодиализа или перитонеална диализа), назначават подходяща терапия – индивидуализирана и адаптирана към нуждите на съответния пациент и овладяват критични ситуации по време на лечението.

Центърът е разположен в новопостроена сграда и е оборудван с най-съвременна апаратура.

За нашия екип уважението към пациента е най-важно. Имаме индивидуално отношение към всеки пациент – вникваме в неговите потребности и заедно създаваме по-добро качество на живот.

 

ПЕРИТОНАЛНА ДИАЛИЗА - какво представлява:

pdf

МЕТОДИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ – ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ

pdf

КАКВО ОЩЕ МОЖЕМ ДА НАУЧИМ ЗА ПЕРИТОНЕАЛНАТА ДИАЛИЗА?

pdf

ДИАЛИЗА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ – КАК Д А СЕ ПРЕ ДПАЗИМ ОТ МИКРОБИТЕ?

pdf

КАКВО ДА НАПРАВЯ, АКО ВЪЗНИКНАТ ПРОБЛЕМИ С ПЕРИТОНЕАЛНАТА ДИАЛИЗА В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ?

 

Лекарски кабинет:  02 / 491 68 75;     Мобилен:  0882 / 21 81 27

НАЧАЛО | ЗА НАС | ГАЛЕРИЯ | ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ | ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА | ЕКИП | КОНТАКТИ

Create & Support: VS Bulgaria Ltd. ©